Ful Akıngüç / Yönetim Kurulu Başkanı

Ful Akıngüç Över1958 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Kültür Koleji’nde tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi, 1979’da İşletme-İstatistik lisansı aldı. Londra’ya giderek Control Data Institute’de Bilgisayar ve Programlama konusunda lisansüstü eğitimi gördü. NCR Bilişim Sistemleri A.Ş. firmasında üç yıl süreyle Sistem Destek ve Programcılık Bölümü’nde çalıştı.

Kültür Koleji’nin Eğitim ve Yönetim Bilgisayar Sistemi’ni kurarak, Bilgi İşlem Merkezi’ni oluşturdu. 1998 yılında öğretime açılan Kültür 2000 İlköğretim ve Anaokulu’nun kuruluş çalışmalarını yürüttü. 2000 yılından beri ‘Türkiye Özel Okullar Birliği’ nde Yönetim Kurulu üyesi ve son 2 yıldan beri de Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak Türk Eğitim Sisteminin gelişmesi, daha nitelikli bir yapıya kavuşması için görev üstlenmiştir.
Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, İcra Kurulu Üyeliği/Başkanlığı, gibi görevleri üstlenmiş olup halen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Yrd. olarak  görevini sürdürmektedir.

Lale Akıngüç /Yönetim Kurulu Üyesi

Lale Akıngüç İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kültür Kolejinde tamamladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi İngilizce Bölümü’nü bitirdi. İngiltere’ye giderek dil öğretimi konusundaki çalışmalarını sürdürdü. Kültür Koleji İlkokulunda İngilizce Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı yaptı. Özellikle eğitim yönetimi, yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi, sekiz yıllık ilköğretim ve okul öncesi eğitim konularında yoğun olarak çalıştı. Eğitimin önemi ve ülkemizin okul öncesi okullaşma oranına destek verebilmek amacı ile Kültür Koleji Anaokullarının kuruluş çalışmalarını yürüttü.

1997 yılından beri Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği/Başkanlığı yapmış olup halen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir.

Dr. Bahar Akıngüç Günver /Yönetim Kurulu Üyesi

1963 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenimini Kültür Kolejinde, Ortaöğrenimini Robert Kolejde tamamladı. Yüksek öğrenimini Boğaziçi Üniversitesinde yaptı. Daha sonra California State University’de “Eğitim Yönetimi” konusunda yüksek lisans öğretimi gördü. Bu üniversitede matematik branşı asistanlığı yaptı.

California’daki çeşitli okullarda yönetim çalışmalarına katıldı. Kültür Koleji Fen Lisesinde matematik öğretmenliği ve müdürlük görevlerinde bulundu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Davranış Bilimleri Bölümü’nde “Doktora” yapan Dr.Bahar Akıngüç Günver’in tez çalışması, “Aile İşletmeleri” adı ile kitap olarak yayınlanmıştır. Yaşadıkça Eğitim dergisinin yayın yönetmeni olan Dr. Günver, İKÜ Mütevelli Heyet Başkanı'dır.